Najljepše torte su one koje se brzo prave, a pri tome nisu mnogo slatke, pa ujedno mogu i da nas osvježe. Jedna od njih je upravo ova torta, koju ćete napraviti brzo i lako, a vaši ukućani će uživati svim čulima. Voće stavite po izboru, ono koje volite – recept je prilagodljiv. Prijatno!
Sastojci:
- 400 – 500 g keksa
- 2 pudinga od slatke pavlake
- 200 g šećera
- 100 g margarina
- 300 g voća po izboru
- 100 g čokolade
- 1/2 l mlijeka
- 200 g šlag krema
- 200 g kisele pavlake
- 300 ml mlijeka
- Priprema:
Puding skuhati u mlijeku dodati šećer po želji, pa u vruć umutiti margarina i izjednačiti. Krem šlag umutiti po uputstvu, dodati pavlaku i izjednačiti. Podijeliti na pola. U jednu polovinu dodati rastopljenu čokoladu. U šerpicu staviti 2 kašike šećera, istopiti, dodati 300 ml mlijeka i napraviti karamel mlijeko. Keks umočiti u karamel mlijeko i redati u poslužavnik. Preko njega svijetli krem pudinga pola, zatim voće pa opet puding, zatim keks pa tamni fil od čokolade polovina, zatim keks pa ponovo tamni dio pa keks i šlag odozgo. Ostaviti u frižideru da upije i stegne se.