KIŠA I SUSNJEŽICA U BOSNI I HERCEGOVINI, EVO KADA DOLAZE TOPLIJI DANI

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa snijegom ili susnježicom.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -4, Ivan-sedlo 0, Sokolac 1, Livno i Sarajevo 3, Bugojno 4, Srebrenica 5, Bihać, Gradačac, Grude i Mostar 6, Sanski Most, Široki Brijeg i Tuzla 7, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Prijedor i Zvornik 8, Neum i Trebinje 9 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 932 hPa, za 10 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

U BiH danas će preovladavati oblačno vrijeme s kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Poslijepodne prestanak padavina u većini područja. U večernjim satima u centralnim, istočnim dijelovima Bosne, kao i u Hercegovini očekuje se kiša u nižim, a snijeg i susnježica u višim područjima. Vjetar slab od umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura kretat će se od 5 do 11, na jugu do 15 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme s kišom sa kišom prije podne i u večernjim satima. Dnevna temperatura iznosit će oko 7 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Sutra se očekuje  umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 3 do 8, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 10 do 14 °C.

U utorak se u Bosni prognozira pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od -4 do 3, na jugu od 2 do 7, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 9 do 15 °C.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme se očekuje u srijedu. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 2 do 7, a dnevna od 7 do 13, na jugu do 17 °C.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.