KLASA JE VJEČNA: DŽEKO JE ODLIČNO ŠUTIRAO, ALI JE GIGI BUFFON FENOMENALNOM PARADOM SPASIO MREŽU

Branitelji naslova pobjednika talijanskog nogometnog kupa, igrači Intera iz Milana prvi su četvrtfinalisti ovosezonskog izdanja nakon što su u osmini finala sinoć nakon produžetka kao domaćini svladali drugoligaša Parmu sa 2-1.

Gosti iz Parme bili su nadomak senzacije jer su sve do 88. minute vodili sa 1-0 i to sjajnim pogotkom Stanka Jurića (38), no Lautaro Martinez (88) uspio je poravnati da bi u dodatnih pola sata prolazak favoritu osigurao Francesco Acerbi (110).

Jurić, koji je u igru ušao u 26. minuti umjesto povrijeđenog saigrača Mana, u 38. je minuti pucao sa 20-ak metara, a njegov je udarac odsjeo u samom gornjem lijevom uglu nemoćnog Onane.

Gosti iz Parme tu su prednost držali sve do pred sam kraj dvoboja kada je Lautaro šutom s vrha kaznenog prostora savladao 45-godišnjeg Gianluigija Buffona te odveo utakmicu u produžetak. Pobjednički pogodak za Inter postigao je stoper Acerbi koji je natrčao na jednu odbijenu loptu i spektakularnim udarcem glavom s više od 16 metara lobovao Buffona.

U nastavku sureta trener Inzaghi napravio je pet izmjena, u igru je ušao i Edin Džeko. Upravo je Džeko imao priliku riješiti utakmicu, no legendarni je Buffon pokazao da je još u vrhunskoj formi.

Inter u četvrtfinalu čeka Atalantu ili Speziju.

Video pogledajte OVDJE.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.