Probiotik pun vitamina C, posebno je zdravo i ukusno jelo.
Poslužiti uz krumpir pire, kuhane krompire ili samo hljeb.
Ako radite veću količinu od navedene, dobro se držati pravila: kašika riže na 100 g mesa. Neki vole i više riže ili više mesa ali ovo je idealan omjer.
So ne navodimo jer je kiselo zelje slano pa po potrebi dodajte nešto soli u meso ili na kraju.
Ako želite dodati i zapršku, preporučamo popržiti samo malo mljevene paprike na ulju, bez dodavanja brašna.

Preporučujemo ovu gnječilicu za krompir:
Sastojci
- 1 glavica kiselog zelja (kupusa)
- 400 g kiselog narezanog zelja
- 600 g mljevenog mesa
- 6 žlica riže
- sitno narezani peršin
- svježe mljeveni papar
- 1-2 glavice naribanog luka
- lovor list
Priprema:
U većoj zdjeli dobro pomiješati meso, ribani luk, rižu, svježe mljeveni papar, narezani peršin.
Dno većeg lonca obložiti s nekoliko listova kiselog zelja. Puniti preostale listove tako da uzmete rukom nešto smjese, stavite ju pri korijenu lista i zarolate.
Rubove ugurati u svaku stranu. Druga je mogućnost rubove preklopiti na početku rolanja i zamotati tako sarmu do kraja, u mali zamotuljak.
Slagati kao na slici (kliknuti kako bi se prikazala u originalnoj veličini). Kad popunite sloj, dodajte na njega kiselo ribano zelje i nastavite slagati rolice. Rolice nemojte pretijesno puniti jer riža treba prostor dok se kuhanjem povećava u volumenu.
Nastavite slagati dok ne potrošite sve sastojke. Dodajte vodu, toliko da pokrije sarmu, poklopite i kuhajte na srednje jakoj do slaboj vatri, barem sat i pol.