SASTOJCI
800 g pilećih prsa
300 g graška i kukuruza iz konzerve
1 glavica luka
70 g glatkog brašna
40 g maslaca
40 ml balzamičnog sirćeta
1 kašika sjeckanog peršuna
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol
PRIPREMA
Pileće filete očistimo, a luk nasjeckamo.
U ugrijanu tavu ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi.
Za to vrijeme pileće filete posolimo, uvaljamo ih u brašno, višak brašna otresemo i stavimo ih pržiti u tavu na mješavinu maslinovog ulja i maslaca.
U drugu ugrijanu tavu stavimo preostali maslac, ulijemo malo maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo dok malo ne omekša.
Nakon tri-četiri minute, pileće filete okrenemo i pržimo ih još toliko, a u tavu s lukom dodamo povrtnu mješavinu, začinimo solju, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri.
Zatim pileće filete premjestimo u tavu s povrćem, a na masnoću od prženja ulijemo balzamično sirće, promiješamo i, čim zavri, tekućinu prelijemo preko piletine i povrća.
Potom sastojke posipamo sjeckanim peršunom, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.