KO SDA SARAJEVO: POTEZ NIP-OVOG MINISTRA POTVRDA JE NEDORASLOSTI I BAHATOSTI AKTUELNE VLASTI

KO SDA se oglasio o zahtjevu ministra u Kantonu Sarajevo, Adnana Delića.

Zahtjev NiP-ovog ministra privrede Kantona Sarajevo Adnana Delića za hitnom inspekcijskom kontrolom Udruženja građana ‘Eko akcija’, i to samo zato što se to Udruženje protivilo politici njegovog Ministarstva i Vlade Kantona Sarajevo, eklatantan je primjer zloupotrebe položaja i ovlasti, te potvrda nedoraslosti, nesposobnosti i bahatosti aktuelne kantonalne vlasti.

Ovaj postupak vlasti u Kantonu Sarajevo poruka je civilnom društvu i građanima da se ne smiju javno usprotiviti njihovoj politici i ukazivati na nezakonitosti i neregularnosti. U protivnom će, što svjedoči zahtjev NiP-ovog ministra, biti izloženi represiji svojstvenoj totalitarnim režimima.

SDA već duži vremenski period upozorava na pogubnost potpune podređenosti aktuelne kantonalne vlasti interesima građevinskog lobija, iza čega ne stoji ništa drugo do finansijski interesi onih koji, kako to vole kazati, liderišu procesima u Kantonu Sarajevo.

Pritisci na udruženja koja kritikuju i propituju zakonitost postupaka kruna je dosadašnjeg (ne)rada aktuelne kantonalne vlasti, koja ne uspijeva servisirati ni osnovne potrebe građana već se isključivo bavi zadovoljavanjem potreba vladajuće većine i njihovih sponzora.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE