KOBNI ZASTOJ ODNIO 11 ŽIVOTA: PACIJENTI OBOLJELI OD KORONE UMRLI ZBOG NEDOSTATKA MEDICINSKOG KISEONIKA

Najmanje 11 pacijenata zaraženih virusom korona umrlo je u bolnici u Nju Delhiju zbog poremećaja u isporuci kiseonika, rekli su danas zvaničnici.

Incident se dogodio u državnoj bolnici u oblasti Čitur u državi Andra Pradeš zbog kašnjenja u isporuci kiseonika, piše list Indijan ekspres.

Lokalni zvaničnik M. Narajan odbacio je optužbe porodica pacijenata da je dovod kiseonika intenzivnoj njezi prekinut na 45 minuta.

  • Zbog zastoja od pet minuta zbog punjenja kiseoničkog cilindra došlo je do smanjenog pritiska. Dovod kiseonika je normalizovan nakon pet minuta – rekao je on novinarima.

Državne vlasti naredile su istragu incidenta.

Indija se bori protiv drugog talasa pandemije korona virusa, a kao najveći problem izdvaja se nedostatak medicinskog kiseonika.

U posljednjih nekoliko sedmica bilo je više incidenata poremećaja isporuke ili nestašice kiseonika u bolnicama što je rezultiralo višestrukim smrtnim ishodima, podsjeća DPA.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

GRBAVICA SE PRIJE 28 GODINA VRATILA SARAJEVU: TRAJNO UREZANE SLIKE I...

0
Na današnji dan, 19. marta 1996. godine izvršena je reintegracija jednog od najvećih sarajevskih naselja, Grbavice koja je pod okupacijom agresora bile pune četiri godine.