KOD KOMŠIJA SVE ZVONI NA UZBUNU: NOĆNI KLUBOVI I KAFIĆI SMIJU RADITI SAMO DO PONOĆI

Danas je u Hrvatskoj čak 180 novih slučajeva koronavirusa, daleko najviše od početka epidemije.

Situaciju je upravo za HRT komentirao direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. Najavio je nove mjere.

  • Moramo imati u vidu činjenicu da smo popustili sa svim aktivnostima društvenim i ekonomskim i da smo popustili zbog turizma i da smo u tome vrlo uspješni. Imamo više od 800.000 ljudi na obali i očekivali smo povećanje. Ovo je veća brojka i naravno da smo zabrinuti, ali se nadamo da ćemo s našim novim mjerama uspjeti suzbiti tu brojku i smanjiti je na prihvatljivu razinu”, rekao je Capak.

U izjavi za Novu TV otkrio je da od petka na snagu stupa nova mjera – ograničenje rada klubova i kafića. Tako će ugostiteljski obrti raditi samo do ponoći.

  • ‘Jučer smo objavili da epidemiološka služba sa sanitarnom inspekcijom ima mogućnost privremeno zatvorit klub, a danas je štab donio odluku koja će na snagu stupiti sutra i vrijediti idućih 10 dana o ograničenju radnog vremena noćnih klubova, barova, caffea, objasnio je Capak i dodao da klubovi neće moći raditi nakon ponoći.
  • Moram istaknuti vezanih nekoliko činjenica o ovih 180 novozaraženih. To je još mlađa dobna skupina nego jučer, u prosjeku 31 godina. Većina njih se može povezati s okupljanjima na Jadranskoj obali, kazao je Capak. Dodao je da će nadležne inspekcije nastavljati kontrolirati rad ugostiteljskih obrta.

Komentarisao je najave da bi Slovenija mogla Hrvatsku staviti na crvenu listu.

  • ‘Što se tiče Slovenije, ne idemo na crvenu listu. Razgovarali smo danas s odgovornima za epidemiološku situaciju u Sloveniji’, otkrio je Krunoslav Capak.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OSMANI: KOSOVO SE USAGLASILO SA DIJELOM AMERIČKOG PREDLOGA U VEZI SA...

0
Predsjednica Kosova Vjosa Osmani je pred sutrašnji nastavak dijaloga u Briselu izjavila da postoji saglasnost oko dijela američkog prijedloga u vezi sa pitanjem dinara.