KOEMAN OTVORENO: DUGO SAM SE NADAO BARCELONI, TO JE MOJ SAN

Selektor Nizozemske Ronald Koeman priznaje da bi njegov prelazak u Barcelonu mogao ostaviti Nogometni savez Nizozemske u ružnom položaju, ali ističe da je njegov san voditi katalonski klub.

Quique Setien je dobio otkaz u Barceloni koja je proteklog petka sramotno poražena od Bayerna (8:2) u četvrtfinalu Lige prvaka. Koeman za sada ima najveće šanse da ga zamijeni na klupi, a ovo nije prvi put da se dovodi u vezu s velikanom iz Katalonije.

Koeman je kazao da u svom ugovoru s Nizozemskom ima klauzulu prema kojoj može napustiti selektorsku poziciju ako dođe ponuda Barcelone. Također, kazao je da je njegov fokus ipak bio da odvede reprezentaciju na Euro 2020. i napravi što bolji rezultat.

Koeman je selektorsku klupu preuzeo u februaru 2018. godine, a klauzula je dokaz da se još i tada nadao Barceloni.

Pošto je koronavirus odgodio Euro za narednu godinu, Koeman bi morao još čekati da ispuni cilj s Nizozemskom. U međuvremenu, ponovno mu se otvorila prilika da eventualno postane trener Barcelone, što je njegov san.

  • Iznenadilo me ovo, ali Barcelona je jedini klub koji se nalazio u mojoj klauzuli u ugovoru. Ovo je ružno za Nogometni savez Nizozemske, ali nije neočekivano. Još ništa nije potpisano i ništa nije sigurno sve dok se ne postigne dogovor. Ako se desi da preuzmem Barcelonu, bit će to ispunjenje sna – kazao je Koeman.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ZAVRŠEN FORUM ‘REVICONA’: OD KRIPTOVALUTA DO NOVCA

0
Jučer je počeo, a danas je završen 16. forum pod nazivom - Sprečavanje pranja novca, finansiranja terorističkih aktivnosti i borba protiv korupcije, u organizaciji Konsultantske kuće Revicon.