KOJI ČLAN KRALJEVSKE PORODICE VAM JE NAJDRAŽI? PSIHOLOGINJA OTKRILA ŠTO TO GOVORI O VAŠEM KARAKTERU

Ako je Kate Middleton vaš omiljeni član onda ste osjetljivi i promišljeni,a ako ste ljubitelj princa Harryja onda ste slobodnog duha i uvijek slijedite svoj put, objašnjava britanska psihologinja Emma Kenny

Mnogi imaju svoje favorite – od kraljice Elizabete II do princa Louisa, a britanska psihologinja Emma Kenny otkriva što vaš omiljeni član kraljevske porodice kaže o vama.

Kate Middleton

Princeza od Walesa je jako voljena od strane javnosti zbog besprijekornog smisla za odijevanje, majčinskog ponašanja i predanosti poslu.

– Vama je porodica sve i tuđe potrebe stavljate iznad svojih, čak i po cijenu vlastite sreće i dobrobiti. Osjetljivi ste i promišljeni, ali postoji čelična strana vaše prirode i ako netko prekrši vaše povjerenje, vaša sposobnost da ga zamrzite nema premca – objašnjava Emma i dodaje da oni koje volite su veliki sretnici jer će uvijek biti vaš prioritet i rijetko ćete ih, ako ikada, iznevjeriti.

Ako je William vaš favorit, to bi moglo značiti da analizirate svaki ishod prije nego što donesete odluku.

– Po prirodi ste perfekcionist i jako vam je stalo da stvari budu kako treba. Skloni ste pažljivom razmišljanju o svojim postupcima, umjesto da budete impulzivni ili spontani jer smatrate da je prevencija bolja od štete. Reći ćete što mislite kada vas isprovociraju, ali radije izbjegavate sukobe i umjesto toga se usredotočujete na rješenja, a ne na probleme – ističe psihologinja.

Britain’s Prince William and Catherine, Duchess of Cambridge, visit Pakistan

Kralj Charles III

Kao tradicionalistu, princu Charlesu je važno održavati ugled, ali to ne znači da se ne zna zabavljati.

– Volite tradiciju i smatrate da uvijek trebate nastojati postići svoje ciljeve i ispuniti očekivanja drugih oko vas. Iako se izvana činite više introvertom, zapravo imate nestašnu crtu u kojoj uživaju vaši najbliži. Iako vam se nije lako približiti, kada netko stekne vaše povjerenje, vi mu nudite odanost koja je rijetka u vezama – pojašnjava Emma.

Kraljica Camilla

Čini se da se kraljica Camilla savršeno snalazi u novoj ulozi i zna ponešto o tome kako zabaviti ljude, a pritom je prilično samouvjerena.

– Prirodno ste duhoviti i puni iznenađenja i volite kad vas drugi podcjenjuju jer uživate u tome da im dokažete da su u krivu. Nevjerojatno ste strpljivi, ali imate i zastrašujuću stranu i ne trpite rado besmislice – ističe psihologinja.

Kraljica Elizabeta II

Iako je kraljica Elizabeta II preminula, još uvijek ima posebno mjesto u srcu nacije zbog svoje postojane predanosti zemlji.

– Otporni ste i možete se okrenuti prema bilo čemu, što često znači da ste preplavljeni zahtjevima da riješite probleme drugih. Iako uživate u tome da vas smatraju sposobnim pojedincem, dobro se snalazite s osobnim granicama i znate kada reći ‘ne’ – kaže Emma te dodaje da ne volite nedolično ponašanje i rado prozivate one oko sebe koje treba postaviti na svoje mjesto.

Princ Harry

Princ Harry uvijek slijedi svoj put.

– Slobodnog ste duha koji vidi svijet kao mjesto puno mogućnosti i prezirete osjećaj vezanosti ili uhvaćenosti u jednoličnu svakodnevicu života. Žudite za uzbuđenjem i avanturom i imate djetinjastu kvalitetu koja potiče druge da ponovno otkriju svoj smisao za igru. Osjećajni ste i ponekad se emocionalno borite zbog svoje osjetljive prirode – kaže stručnjakinja.

Meghan Markle

Uvijek razmišlja korak unaprijed.

– Imate odlučnu i strastvenu prirodu i ponekad to može značiti da zaboravljate živjeti u sadašnjosti jer ste zauzeti planiranjem budućnosti. Imate mali krug ljudi od povjerenja, ali oni u njemu vas smatraju punim ljubavi i zabavnim te vas uvijek podsjećaju da malo spontanosti može začiniti život – kaže Emma.

Princ George

Princ George je uvijek spreman isprobati nešto novo.

– Imate strast za učenjem i najsretniji ste kad stječete nove vještine ili čitate novu knjigu, jer vjerujete da je život rast i razvoj. Vaša prirodna poniznost znači da ste mudar prijatelj i odličan kolega što vas čini popularnim u svim okolnostima. Imate filozofiju da život treba živjeti u potpunosti i ulažete sve napore da to uvjerenje provedete u djelo – objašnjava psihologinja.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.