KOJI JE NAJBOLJI NAČIN ZA ČUVANJE LUKA

Luk se nalazi u slanim receptima širom svijeta,pa pored toga što je zdrav, nudi i veliko bogatstvo ukusa.

Uz to, luk ima oštar miris, posebno kada je sirov ili kada se pokvari, pa bi trebalo da ga čuvamo na pravilan način.

KAKO ČUVATI LUK?

Frižider nije dobro mjesto za čuvanje luka, hladno i vlažno okruženje može da prouzrokuje omekšavanje i kvarenje luka. Najbolje mjesto za čuvanje cijelog luka je negdje gdje je tamno, hladno, suvo i dobro provjetreno.

Druga važa stvar kada je u pitanju luk jeste da kada ga donesete iz prodavnice ne ljuštite ga. Njegova kora ga štiti i čuva unutrašnjost. Pridržavajući se ovog savjeta, iznenadićete se koliko dugo cijeli luk može da ostan svjež.

KAKO ČUVATI SJEČENI LUK?

Isjeckan luk možete da čuvate u hermetički zatvorenoj posudi ili plastičnoj kesi u frižideru, ali obavezno ga upotrebite u roku od pet do sedam dana. Što duže luk stoji unutra, to je jači miris, a ne želite da frižider miriše na luk.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SARAJEVSKI LJEKARI UPUTILI APEL: PRESTANITE SA UBIJANJEM DJECE U GAZI I...

0
Sarajevski ljekari koji su studirali na Medicinskom fakultetu u Sarajevu u periodu 1965-1970., uputili su otvoreno pismo u kojem pozivaju svjetske moćnike da zaustave ubijanje djece i civila u Gazi, Ukrajini i bilo gdje na svijetu.