KOJI SU NOVI TRENDOVI U LJUBAVNIM VEZAMA I KAKO JE PANDEMIJA UTICALA NA NJIH

Novi trendovi u ljubavnim vezama su objavljeni, a istraživanja su pokazala da je pandemija imala poprilično veliki uticaj na naše emotivne statuse.

Istraživanje koje je sprovela dating aplikacija Bumble pokazalo je da gotovo polovina samaca širom svijeta želi uskoro stupiti u vezu. Ipak, odvajaju i po nekoliko mjeseci kako bi dobro razmislili o tome kakav njihov budući partner mora biti. Postaju otvoreniji kada je riječ o tome šta očekuju od veze.

Pandemija je “natjerala” ljude da drastično promijene ono što traže od partnera. Oko 61 posto osoba širom svijeta sada daje prioritet emocionalnoj dostupnosti, dok četvrtina (23 posto) kaže da im je manje stalo do fizičkog izgleda. Tokom pandemije je 53 posto korisnika Bumblea shvatilo da je sasvim uredu neko vrijeme biti sam, piše Independent.

Kako stope vakcinacije rastu, sve veći broj osoba priznaje da se više ne ustručava pokazati znakove bliskosti u javnosti (public displays of affection). Ovaj trend naročito je popularan kod holivudskih parova kao što su Megan Fox i Machine Gun Kelly i Kourtney Kardashian i Travis Barker. Čak 70 posto ispitanika slaže se s ovom tvrdnjom.

Ipak, raste zabrinutost od ponovnog lockdowna pa se neki pitaju vrijedili li uložiti vrijeme u novu vezu i prepustiti se osjećajima. Aplikacija Plenty of Fish je ovo opisala kao “hesi-dating”, pojam koji opisuje ono kada niste sigurni želite li ozbiljan odnos jer u životu općenito trenutno vlada neizvjesnost. Plenty of Fish je objavio da 58 posto korisnika ovako razmišlja.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

VELIK RUSKI NAPAD NA UKRAJINU, POLJSKA DIGLA BORBENE AVIONE!

0
Ruske snage rano jutros gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske, blizu ukrajinskog grada Dnjepra, pri čemu je najmanje jedna osoba povrijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.