Sastojci:
Za malu oblandu
125g maslaca ili margarina
100g šećera
1 vanilin šećer
25g čokolade za kuhanje
1 mala kisela pavlaka 20%mm-180ml
150g mljevene plazme
1 mala oblanda
Za glazuru po želji
100g čokolade za kuhanje
3 kašike ulja
Za dekoraciju
50g bijele čokolade za kuhanje
1.5 kašika ulja
1 kašika mlijeka
Za veliku oblandu
250g maslaca ili margarina
200g šećera
2 vanilin šećera
50g čokolade za kuhanje
2 male kisele pavlake-360ml
300g mljevene plazme
1 velika oblanda
Za glazuru
200g čokolade za kuhanje (crna i bijela)
6 kašika ulja
Za dekoraciju bijela čokolada po želji.
Priprema:
Za malu oblandu otopite puter sa šećerom i čokoladom na tihoj vatri. Sklonite sa vatre i dodajte pavlaku i plazmu i sve lijepo pomješajte. Fil podijelite na 4 dijela. Filujte oblandu: kora, fil, kora, fil, kora,fil, kora, fil, kora. Opteretite nečim teškim i ostavite 1-1,5 sat da se stegne.
Po želji za dekoraciju otopite 100g čokolade sa 3 kašike ulja na tihoj vatri. Premažite oblandu. A možete dekorisati preko i sjeckanom bijelom čokoladom. U tom slučaju otopite bijelu čokoladu sa 1.5 kašikom ulja i kašikom mlijeka pa neravnomerno kašikom prelijte preko crne glazure.