Sastojci:
Za koru:
300 g keksa
100 ml mlijeka
70 g putera
30 g neskvika
Za fil:
600 ml slatke pavlake
400 g maskarpone sira
100 g šećera u prahu
200 g nutele
5 ml ekstrakta vanilije
Za glazuru:
200 g tamne čokolade
150 ml toplog mlijeka
Priprema:
U blenderu sameljite keks. U mljeveni keks dodajte rastopljeni puter, neskvik i mlijeko, pa promiješajte. U pleh dimenzija 34×34 cm sipajte dobijenu smjesu i lijepo rasporedite. Stavite u frižider na pola sata.
Umutite slatku pavlaku, a u maskarpone sir dodajte šećer u prahu i ekstrakt vanilije, pa umutite. Maskarpone pomiješajte sa umućenom slatkom pavlakom, pa sjedinite mikserom. Podijelite smjesu na 2 jednaka djela i u jedan dio dodajte nutelu, pa dobro sjedinite.
Na ohlađenu koru sipajte prvo bijeli fil, pa fil sa nutelom. Oba fila lijepo razmažite. Ostavite u frižideru pola sata.
Za glazuru pomiješajte toplo mlijeko i čokoladu, pa kada se istopi prelijte kolač.