KOLIKO ČESTO TREBA ČISTITI KADU?

Kada ste zadnji put očistili kadu? Ako niste u posljednjih sedam dana, ne čistite je dovoljno često.

Prema sajtu “marthastewart”, kadu i tuš-kabinu biste trebali čistiti minimalno jednom sedmično.

To je zato što ostaci gela za tuširanje i šampona nisu jedina stvar koja se nakuplja u vašoj kadi. Tu su i mrtve stanice kože i suvišna voda, što, ako ostane u vašoj kadi, potiče stvaranje gljivica, piše “The List”.

Ako nemate vremena za čišćenje jednom sedmično, “NBC News” navodi da biste trebali brisati kadu barem jednom u dvije sedmice.

Također, ako koristite zavjese za tuš-kabine, njih biste takođe trebali čistiti minimalno jednom sedmično kako bi se izbjeglo nakupljanje plijesni. Ako duže od tri mjeseca koristite istu zavjesu za tuširanje, “Buzzfeed” sugeriše da je vrijeme da je zamijenite. Isto vrijedi i za prostirku za kadu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

FUDBALSKI PETAK U BOSNI I HERCEGOVINI: SARAJEVO U TUZLI, ŽELJEZNIČAR I...

0
Petak je danas dan za fudbal. Zbog Uskrsa, u nedjelju neće biti utakmica Wwin lige Bosne i Hercegovine, pa je odlučeno da se po tri utakmice igraju u petak i subotu.