KOLINDA: NI JEDNA OSOBA IZ ĐURE ĐAKOVIĆA NEĆE IZGUBITI POSAO

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović u četvrtak je u Rijeci na središnjem predizbornom skupu za Primorsko-goransku županiju rekla kako je ona "osoba koja se ničega ne boji, pogotovo ne sučeljavanja".

Potom je progovorila i o situaciji u Đuri Đakoviću.

Ni jedna osoba u Đuri Đakoviću neće izgubiti posao

Spomenuvši problem firme Đuro Đaković, rekla je da je s premijerom razgovarala o tom pitanju te da će nastaviti razgovarati.

  • Ni jedna osoba u Đuri Đakoviću neće izgubiti posao, mi ćemo to riješiti zajedno, u sinergiji – rekla je. Navela je da se dogovara isplata plaća i premošćenje da firma ispuni svoje obveze i da joj se potom da poslove da radi za državu.
  • Bila sam kritična prema vladama, a to su bile konstruktivne kritike s prijedlozima. Ali kad vlada pruži ruku i hoće sarađivati, u sinergiji možemo napraviti puno više za sve nas – rekla je Grabar-Kitarović. Dodala je da u suradnji s Vladom pokušava pomoći blokiranima.
  • Ustrajat ću da premijer i Vlada nađu način da se i ove godine božićnice i kasnije uskrsnice izuzmu iz ovrha, da ljudima pružimo normalan Božić – naglasila je.

Založila se i osnivanje radne skupine s predstavnicima sindikata i poslodavaca koja bi razmotrila sve argumente za i protiv neradne nedjelje. To bi trebao biti dan koji zaposleni mogu provesti dan s porodicama, rekla je i predložila da, po uzoru na dežurne apoteke, nedjeljom dežuraju određeni trgovački centri, posebno za turističke sezone.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

ČUDNA JADA OD MOSTARA GRADA: NIKŠIĆ VEČERAO ALI GA NEMA U...

0
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Mostaru, gdje je sinoć bio na radnoj večeri sa zvaničnicima Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.