KOLONE NA IZLAZU IZ BIH: VELIKE GUŽVE NA NEKOLIKO GRANIČNIH PRIJELAZA

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na magistralnom putu Tarčin – Bradina zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice autoputa Tarčin – Ivan u oba smjera, bez naplate cestarine od Vlakova do Bradine.

Iz BIHAMK-a mole vozače da budu oprezni, posebno prilikom prolaska kroz naplatne kućice.

Zbog sanacije magistralnog puta Nevesinje – Mostar, svakog dana (osim nedelje) od osam do 17 sati obustavlja se saobraćaj na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje – Zijemlje – Ruišta – Mostar ili Nevesinje – Berkovići – Stolac – Mostar.

GP Gradina

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica jug – Zenica sjever, kao i na magistralnim putevima: Bihać – Bosanski Petrovac (dionici Ripač – Dubovsko), Tuzla – Lukavac, Žitomislići – Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf – Travnik (Komar).

Na svim dionicama iz BIHAMK-a savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NAŠA KOMPANIJA DERUBIS ULAZI I NA SAUDIJSKO TRŽIŠTE: IMAT ĆE TVORNICU...

0
Bh. kompanija Derubis, koja proizvodi jahte i luksuzne kamp prikolice, ulazi i na tržište Saudijske Arabije. Tvornica će biti u impresivnom Ekonomskom gradu kralja Abdulaha.