KOME NIJE JASNO DA JE DAN ŠEHIDA, NAJVEĆI DAN SLOBODE U BIH: EFENDIJA VELIĆ ONIMA KOJI SU PRESPAVALI 30 GODINA

Danas nakon što je Benjamina Karić izabrana za gradonačelnicu Sarajeva, između ostalog Srđan Mandić, načelnik Općine Centar, je na društvenim mrežama objavio kako je Sarajevo ponovo slobodno.

  • Od koga ili čega je danas Sarajevo oslobođeno? Ako se prisjetimo načina na koji je bivši gradonačelnik Abdulah Skaka izabran, a što je jasno prezentirano u snimku koji je objavio načelnik Opštine Novi Grad, g Efendić, u kojem se Asim Sarajlić hvali kako su, poput likova iz “Kuma” oteli građankama i građanima slobodu i demokratiju, potpuno je jasno od koga je Sarajevo danas oslobođeno. Oslobođeno je od političke mafije koja je spriječila izbor Bogića Bogićevića za gradonačelnika. Oslobođen je od nesposobne i korumpirane vlasti koja je pravila viceve i izvrgavala ruglu antifašističke tekovine na koju smo svi ponosni – stoji u objavi Mandića.

Ovakve i slične izjave izazvale su burne reakcije građana, posebno onih koji veoma dobro znaju šta se u Sarajevu dešavalo od 1992. do 1995. godine.

Jedan od onih koji je onima koji smatraju da je „Sarajevo konačno slobodno“ je i poznati sarajevski efendija Muhamed Velić.

Tako je on na svom Facebook profilu, neimenujući nikoga, poslao jasnu poruku:

  • Dan šehida je istinski i najveći dan slobode u Bosni i Hercegovini!  Kome to nije jasno – ili je zlonamjeran ili je prespavao posljednjih 30 godina! – stoji u objavi efendije Velića.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

JEDNOSTAVNA OPTIČKA ILUZIJA OTKRIVA VAŠU SKRIVENU SNAGU: ŠTA STE PRVO UOČILI?

0
Ono što prvo vidite u optičkoj iluziji može otkriti skrivene aspekte vaše ličnosti, sklonosti, pa čak i vaše najdublje strahove i želje, a ova ilustracija otkrit ćete vašu skrivenu snagu.