KOMŠIĆ: HRVATSKA VLADA JE, VJEROVALI ILI NE, PODRŽALA ONO ŠTO I JA ZASTUPAM

Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH komentarisao je nedavne zaključke Vijeća EU, u kojima su odbijeni amandmani Hrvatske o konstitutivnosti naroda u BiH.

Naime, sama Vlada Hrvatske glasala za zaključke u kojima nije uvršten njihov amandman.

  • Glasanjem za zaključke Vijeća EU, pri čemu su odbijeni amandmani o konstitutivnosti naroda, a u kontekstu izborne reforme, hrvatska Vlada je ni manje ni više, vjerovali ili ne, a vjerovatno i protiv svoje volje, podržala ono što i ja zastupam glede Izbornog zakona i tzv. konstitutivnosti – rekao je Komšić u izjavi za RTL.

Između ostalog, kazao je kako je Hrvatska, iako je to mogla uraditi, nije odbila da podrži zaključke Vijeća EU.

  • Hrvatska je mogla odbiti zaključke koji idu na štetu HDZ-a, a u korist građanske politike, ali to nije učinila – zaključio je on.

Zbog ovog događaja, hrvatski predsjednik Zoran Milanović oštro je napao premijera ove zemlje, Andreja Plenkovića, kazavši kako je nedopustivo to što je Hrvatska glasala za zaključke u kojima nema amandmana o “zaštiti Hrvata u BiH”.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

MINISTAR PRAVDE TURSKE TUNC ODRŽAO NIZ SASTANAKA U SARAJEVU, POSJETIO I...

0
Ministar pravde Republike Turske Yilmaz Tunc, koji boravi u radnoj posjeti Bosni i Hercegovini, posjetio je danas Visoko sudsko i tužilačko vijeće gdje je razgovarao sa predsjednikom VSTV-a Halilom Lagumdžijom i članovima Vijeća.