KOMŠIĆ-SKALNIK: SARADNJU UNAPRIJEDITI U OBLASTI EKONOMIJE, OBRAZOVANJA I KULTURE

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Češke Republike u BiH Jakuba Skalnika, s kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i rezimirao dosadašnji angažman Ambasade Češke Republike u Bosni i Hercegovini.

Iskazano je obostrano zadovoljstvo odličnim prijateljskim odnosima dvije zemlje, čije će unapređivanje biti nastavljeno i u budućnosti, kroz oblasti ekonomije, obrazovanja i kulture.

Ambasador Skalnik je istakao da je tokom proteklog perioda njegova zemlja realizovala u BiH više od 200 projekta, u iznosu višem od 18 miliona eura na lokalnom nivou, a iz oblasti kao što su zaštita životne sredine, energetska efikasnost, pročišćavanje voda i reforma javne uprave.

Naglasio je podršku Češke Republike Bosni i Hercegovini na njenom putu ka euroatlantskim integracijama, pozdravivši jučerašnji dogovor koji su postigli članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine o formiranju novog saziva Vijeća ministara BiH.

Komšić je zahvalio za kontinuiranu podršku koju Češka Republika pruža Bosni i Hercegovini i njenim građanima, pogotovo kroz realizovane projekte, ali i za angažman u BiH proteklih godina, odnosno rad na unapređenju sveukupnih odnosa dvije zemlje.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH zaželio je ambasadoru Češke Republike mnogo uspjeha u daljem radu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE