KOMŠIĆ U ČELIĆU: ZLOČINAC KARADŽIĆ JE MISLIO DA ĆEMO ODUSTATI, IDEJA GRAĐANSKE DRŽAVE BIH SVE VIŠE DOBIVA NA SNAZI

Druženjem sa građanima u Teočaku i skupovima u Brčkom i Čeliću, koalicija "Željko Komšić za građansku državu" nastavila je predizborne aktivnosti.

Obraćajući se skupu u Čeliću kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić istakao je da su protekle četiri godine bile obilježene velikim političkim borbama, gdje su neprijatelji države pokušavali da izmore probosanske političke snage kako bi dovršili političke projekte koje nisu mogli realizirati ni agresijom, ali da je tome pružen odlučan i uspješan otpor.

Podsjetio je da je ratni zločinac Radovan Karadžić poslije potpisivanja Dejtonskog sporazuma pozivao na strpljenje u nadi da će RS postati država, te istakao da “ćemo mi biti strpljivi i da se nasljednici te politike uzalud nadaju da ćemo odustati od države”.

On je kazao da je Bosna i Hercegovina napravila iskorak na putu NATO integracija te čestitao pripadnicima Oružanih snaga na tome. Dodao je da je bilo važno odlučno poslati poruku da nikako neće biti prihvaćena rješenja koja vode u etničku podjelu države.

Kazao da je da nema nikakav problem reći bilo kome, niti Lavrovu niti nekima sa Zapada, da se ne može prihvatiti ništa što nije u interesu naše države.

Poručio je da ideja građanske države Bosne i Hercegovine sve više dobija na snazi ne samo u zemlji, nego i da i mnogi u Evropi i svijetu uviđaju da je to jedini izlaz za Bosnu i Hercegovinu.

Komšić je pozvao sve probosanske stranke na jedinstvo u ključnim državnim pitanjima, jer, kako je kazao, vjeruje da niko od njih ne želi loša rješenja za državu Bosnu i Hercegovinu, saopćio je DF.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SARAJLIJA ZA HAYAT: ISTINA SE MORA UTVRĐIVATI NA SUDU, A NE...

0
Nakon jučerašnje medijski vrlo popraćene akcije „Black Tie 2“, u kojoj su uhapšene 23 osobe, a sljedećeg dana u pritvoru zadržane samo tri, te nakon pojačanog broja hapšenja u današnjem izdanju emisije „Dobar dan, BiH“ razgovarali smo o ukupnom radu Tužilaštva Kantona Sarajevo s glavnom tužiteljicom Sabinom Sarajlijom, čiji mandat uskoro istječe.