KONSTITUIRAN NOVI SAZIV KRIZNOG ŠTABA MINISTARSTVA ZDRAVSTVA KS

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane novim koronavirusom (2019-nCoV), u svom novom sazivu članstva, održao je danas konstituirajuću sjednicu.

Ministar zdravstva KS prof.dr. Haris Vranić, zbog poštivanja epidemioloških mjera, a osnovom pozitivnih rezultata testa na koronavirus, danas nije predsjedavao sjednicom Kriznog štaba.

Po prenosu ovlasti sjednicom je predsjedavao član Kriznog štaba dr. Ednan Drljević, specijalista infektolog, koji je na današnjoj sjednici sa članovima Kriznog štaba razgovarao o jasnoj misiji i viziji ovog tijela Ministarstva zdravstva KS, kao stručnog savjetodavnog tijela Ministarstva.

Na današnjoj sjednici je zaključeno da će Krizni štab nastaviti svoje aktivnosti u cilju unapređenja zdravlja stanovništva i rada zdravstvenog sistema u Kantonu Sarajevo.

Članovi Kriznog štaba će iz svojih specijalističkih oblasti predlagati provodive pristupe aktuelnim problemima i situacijama izazvanih novim koronavirusom (2019-nCoV), kao osnovama donošenja odluka ministra i Vlade KS.

Imunizacija stanovništva Kantona Sarajevo je prioritet i vakcinacija, prema mišljenju struke ovog tijela, nema alternativu.

Stanje na skijalištima i postupanje prema pravilnicima organizatora o postupanja u Covidu-19 kao obaveza i odgovornost organizatora skijališta je razmatrano u smjeru pooštravanja poštivanja epidemioloških mjera sa mogućnosti i zatvaranja skijališta po ugledu na zemlje u okruženju, unapređenje testiranja uvođenjem novih metoda i protokola za liječenje, bile su osnovne teme današnje sjednice Kriznog štaba, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE