KORAK PO KORAK: KAKO PRAVILNO NANIJETI PROIZVOD ZA SAMOTAMNJENJE

Najbrži način za postizanje preplanulog tijela je nanošenje losiona za samotamnjenje, no njegovo apliciranje ponekad može biti pravi izazov.

Zato smo izdvojili sve što morate znati prije nego što ga isprobate.

Svaka žena sanja o besprijekorno preplanulom tijelu s kojim će zablistati na plaži. No, ponekad nažalost jednostavno nemamo vremena dovoljno dugo ležati na plaži kako bismo postigli željeni rezutat.

Osim toga, takvo dugotrajno izlaganje suncu može imati štetne utjecaje na našu kožu, pa ga je ponekad bolje izbjegavati.

Upravo zato često posežemo za različitim proizvodima za samotamnjenje poput losiona, sprejeva i mlijeka za tijelo, ali potrebno ih je pravilno nanijeti kako bi izgledali prirodno i bez različitih nepravilnosti.

Ovo su pravilni koraci:

Nanesite piling za tijelo

Prije nanošenja bilo kojeg proizvoda za samotamnjenje, vrlo je važno napraviti temeljni piling cijelog tijela, odnosno svih područja na koje planirate nanositi proizvod. Time ćete ukloniti sve mrtve ćelije kože i ostale nečistoće kako biste dobili nježnu i glatku podlogu, a na kraju i prirodan izgled preplanulog tena.

Depiliranje

Osim korištenja pilinga, preporučuje se i depiliranje ili pak brijanje područja na koja planirate nanositi proizvod za samotamnjenje. Svrha ovoga je vrlo slična kao i pilinga, a to je dobijanje glatke i čiste površine na kojoj će preplanuli ten izgledati posebno zavodljivo.

Nanesite hidratantnu kremu

Vrlo je važno nanijeti hidratantnu kremu, mlijeko ili losion za tijelo prije nanošenja bilo kojeg proizvoda za samotamnjenje. Posebno obratite pažnju na ona područja kože koja su više suha kao što su koljena, laktovi i gležnjevi. Također, pričekajte nekoliko minuta kako bi se losion upio, prije nego što počnete nanositi proizvod za samotamnjenje.

Nanesite proizvod za samotamnjenje

Izaberite kvalitetni proizvod za samotamnjenje, neovisno radi li se o mlijeku, spreju ili nekom drugom obliku ovog beauty proizvoda. Nanošenje će naravno ovisiti i o tome koji ste proizvod odabrali, no generalno je pravilo da ga stavite vrlo pažljivo i ravnomjerno na sve dijelove tijela, osim na suha područja kože (koljena, laktovi i gležnjevi) na koja je potrebno nanijeti nešto manju količinu. Također, važno je sačekati da se proizvod u potpunosti osuši prije nego što na sebe obučete odjeću.

Budite strpljivi

Kako bi se proizvod za samotamnjenje dobro upio te kako bi se vaš novi, preplanuli ten u potpunosti razvio, ponekad je potrebno sačekati i nekoliko sati. Preporučuje se da tih nekoliko sati izbjegavate bilo kakvu fizičku aktivnost koja može uzrokovati pojačano znojenje zato što može narušiti izgled preplanulog tena i njegov ujednačeni te prirodan izgled.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.