KORDON POLICIJE U CENTRU GLAVNOG GRADA, GRAĐANI NE ŽELE MALI ŠENGEN

Pred sastanak lidera Zapadnog Balkana o "malom Šengenu" u Tirani su se okupili građani koji protestuju protiv sporazuma koji je inicirao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Demonstranti nose zastave i transparente, a čuju se i pištaljke. Veliki broj policajaca je prisutan i mnogo novinarskih ekipa.

Protest, koji je organizovao pokret Samoopredeljenje, okupio je protivnike ove inicijative i dolaska Vučića u Tiranu na skup, koji nose transparent sa zastavom velike Albanije, albansku zastavu, skandiraju “UČK, UČK…”, zvižde i uzvikuju poruke nezadovoljstva, uz pominjanje Vučićevog imena, piše Tanjug.

Nekoliko učesnika se obraća skupu putem megafona, a na brojnim transprentima ispisane su poruke na albanskom.

Protest obezbjeđuje policija, a prisutan je i veliki broj predstavnika medija.

Protest za sada protiče bez incidenata.

Predsjednik Srbije boravi u Tirani, gdje će danas i sutra učestvovati na sastanku lidera Zapadnog Balkana o “malom Šengenu”.

Oko 17h počeo je trilateralni sastanak predsjednika Srbije Vučića, premijera Albanije Edija Rame i premijera Sjeverne Makedonije Zorana Zaeva.

Oni će oko 19 sati u hotelu Rogner, prisustvovati donatorskom koncertu “Nikada nećete biti sami”.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE