KORISNI SAVJETI STRUČNJAKA: PROTEGNITE SE, ZDRAVO JE

Prirodan položaj ruku je nadolje, ali prema fizioterapeutima, vrlo je korisno tokom dana podizati ruke iznad glave i to nekoliko puta. Prvo, sa podizanjem ruku iznad glave, gastrointestinalni trakt postaje manje kriv, što olakšava brzi prolazak hrane.

Drugo, podizanjem ruku, sprečavate da vise, tj. da se klate. Opuštene ruke deformiraju kičmu, usljed čega se razvijaju osteohondroze i druge bolesti. Podizanje ruku omogućava da se kičma istegne i razvije fleksibilnost, tvrde stručnjaci.

Treće, godinama se organi grudne i trbušne šupljine sliježu i pomjeraju sa svog prirodnog mjesta. Pored toga, kada se organi spuste, stomak se opušta, mišići slabe. Podizanjem ruku jačate trbušne mišiće.

Četvrto, dobro je podići ruke ne samo nakon jela, već i nakon pijenja vode.  U tom slučaju, voda se ne zadržava u tijelu. Brzo prolazi kroz crijeva, ispira sve toksine koji se lijepe za unutrašnje zidove.

Oko 20 ili 30 minuta prije obroka popijte oko dvije čaše vode i podignite ruke. Ovo je posebno korisno za one koji pate od zatvora.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

BOGAT UKUS ZA POTPUNO UŽIVANJE: TORTA SA BADEM KORICAMA I KARAMEL...

0
Ako ste jeli nekad u restoranu pa uzeli za desert onaj čokoladni trougao sa bademom i karamelom i zapitali se šta je ovo i kako je tako dobro, onda obavezno treba da pravite ovu tortu jer je original one iz restorana!