KORISNICI TERETANE SE ŽALILI DA IM ODVLAČI PREVIŠE PAŽNJE PA SU JE IZBACILI: UBRZO SU ZAŽALILI ZBOG TE KOBNE GREŠKE

Novinarka Rachel Platt (32) preselila se nedavno zbog posla u Minneapolis. Nakon što se smjestila u novom stanu i adaptirala na kraj, poželjela je i da pronađe adekvatan prostor za fitnes i treninge.

Međutim, posle samo nekoliko dana, vlasnici teretane u Minneapolisu zamolili su je da više ne dolazi. Rachel je ostala bez teksta. Nije joj bilo jasno o čemu je riječ.

  • Došla sam na trening i primijetila kako me dva muškarca koja su bila na spravama čudno gledaju. Poslije nekoliko trenutaka djevojka koja radi za pultom dovela je vlasnika koji mi je biranim riječima saopštio da za mene ovdje nema mjesta. Navodno su se neki korisnici teretane koji tu dugo dolaze žalili da im previše odvlačim pažnju svojom pojavom. Mislila sam da se šale sa mnom, pa sam se nasmijala. Potom sam po njihovim licima zaključila da nije riječ o šali – kaže Rachel u kraćem razgovoru za KTCI stanicu.

Veoma neprijatnu situaciju okončala je postupanjem “po naređenju”.

  • Pokupila sam svoje stvari i izašla napolje. Međutim, nisam željela da dopustim da se ovako završi. Kao novinarka, znala sam šta treba da uradim da se situacija preokrene i ako ništa drugo, da dođem do neke lične pravde – rekla je ova žena koja je došla iz Virginije u Minneapolis jer je dobila odličnu ponudu da bude jedna od glavnih novinarki u najtiražnijem listu.

Rachel ne samo da je odmah napisala kolumnu u listu, već je dala i kratki intervju koji je sutradan čitalo “pola grada”.

Kako su vlasnici teretane imali njen broj, nazvali su je da joj se izvine i nudili su šta god njoj odgovara da se ispravi nepravda.

  • Za to je bilo kasno. Moj tekst i neke izjave učinile su im dovoljno da su sada na jako lošem glasu zbog diskriminacije i seksizma – dodala je Rachel koja, kako kaže, već 12 godina ide skoro svaki dan u teretanu i nikada ništa slično u životu nije doživjela.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

HELEZ IZ MAĐARSKE: PUT U EVROPSKU UNIJU JE UTABAN, CILJ JE...

0
Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez danas je učestvovao na Budimpešta sigurnosnom forumu, u okviru drugog dana službene posjete Mađarskoj.