KORONAVIRUS HARA MEĐU ZDRAVSTVENIM RADNICIMA: UMRLA JOŠ JEDNA DOKTORICA

U Loznici je u srijedu preminula prim.dr Nada Đurić (68), specijalista epidemiologije, višegodišnja načelnica Higijensko-epidemiološke službe medicinskog centra u ovom gradu, a potom Preventivne i Polivalentne zdravstvene zaštite, koordinator zdravstvenog vaspitanja u ovom dijelu Srbije.

Ona je, prije dolaska u Loznicu, radila u Domu zdravlja u rodnom Žabljaku u Crnoj Gori, pa u Vlasenici u RS.

Riječ je o vrsnoj doktorici, sjajnoj ličnosti i sugrađanki, koju su Lozničani vrlo brzo prigrili kao svoju. Bila je veliki borac za zdravlje ljudi, od najstarijih do najmlađih, prenose srbijanski mediji.

Za nju je pacijent od prvog do posljednjeg dana bio i ostao “njegovo veličanstvo”. Jadrani, Lozničani i ljudi iz okolnih mjesta znali su to da prepoznaju i zato su je voljeli, a mnogi su se uključivali u akcije koje je vodila.

Ona je izgubila bitku s koronavirusom.

Dr. Đurić bit će sahranjena danas na lozničkom groblju.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DRAMATIČNO NA BLISKOM ISTOKU: IZRAEL NAPAO IRAN

0
Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, objavio je ABC News, pozivajući se na američkog zvaničnika, dok je iranska novinska agencija Fars izvještava da je aktiviran sistem protuzračne odbrane u gradu Isfahanu.