Namirnice za ovu poslasticu vjerovatno već imate u kuhinji. Odvojite malo vremena i obradujte svoje najmilije!
Sastojci:
- 4 jajeta
- 175 g šećera
- 4 kašike hladne vode
- 100 g brašna
- 100 g gustina
- 3 kašike kakaoa
- 1/4 praška za pecivo
Fil:
- 1/2 l mlijeka
- 1 puding od čokolade
- 6 kašika šećera
- 200 g čokolade
- 250 g margarina
Ostalo:
- marmelada od kajsije ili šipka
- rum
- 150 g čokolade
Priprema:
Jaja, šećer i vodu pjenasto umutiti. Brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo pomiješati, pa lagano umješati u smjesu od jaja. Pažljivo promiješati i izliti u pripremljen okrugli kalup (prečnika 26 cm). Peći u rerni zagrijanoj na 180 stepeni C, oko 25-30 minuta (provjeriti čačkalicom da li je kora pečena).
Ohlađenu koru poprečno presjeći da se dobiju 3 kore. Skuhati puding i, dok je još vruć, dodati čokoladu. Miješati dok se čokolada ne istopi, a kad se smjesa ohladi, dodati margarin i dobro umutiti. Svaku koru poprskati rumom, premazati marmeladom i filom i redati jednu na drugu. Cijelu tortu premazati rastopljenom čokoladom.
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.