KRIZNI ŠTAB ZDK PREDLOŽIO POVRATAK PUBLIKE NA SPORTSKA TAKMIČENJA

Krizni štab Zeničko-dobojskog kantona na današnjoj sjednici uputio je prijedlog Federalnom kriznom štabu za povratak publike u ovom kantonu s obzirom da su za to stvoreni uslovi.

Ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona dr. Adnan Jupić rekao je danas nakon sjednice Kriznog štaba da je epidemiološka situacija u ovom kantonu još uvijek nepovoljna, ali uz znatno poboljšanje svih općih parametara.

U periodu od 12. do 18. maja prijavljeno je 55 novih slučajeva ili 11 na 100.000 stanovnika, dok se na liječenju u Kantonalnoj bolnici Zenica i Općoj bolnici Tešanj nalazi 76 Covid pozitivnih pacijenata. Naglasio je da će zbog toga Krizni štab predložiti popuštanje donesenih restriktivnih mjera koje su bile neophodne i sa minimalnim štetama za privredu doprinijele boljoj epidemiološkoj situaciji.

Jupić je rekao da je Krizni štab uputio inicijativu Kriznom štabu Federacije BiH da se dozvoli ograničeno prisustvo publike na sportskim takmičenjima.

“Mislimo da su se stvorili uslovi za to i da uz poštivanje epidemioloških mjera treba najozbiljnije razmisliti o povratku publike, na početku u ograničenom broju, a ja se nadam vrlo brzo i u kompletnom broju”, rekao je Jupić.

Proces imunizacije teče po planu i do sada je vakcinisano 17.000 osoba. Paralelno s masovnom imunizacijom stanovništva u toku je imunizacija medijskih radnika i policije, koji su odlukom Kriznog štaba uvršteni među prioritete za vakcinaciju.

Načelnik Sektora uniformisane policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK Adis Imamović zahvalio je Kriznom štabu i Ministarstvu zdravstva ZDK što su omogućili vakcinaciju službenika policije i što se vakcinacija odvija bez poteškoća

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE