KRUŠKE U RUMU PRELIVENE ČOKOLADOM ZA DESERT

Ovo morate probati.

Sastojci:

6 krušaka,

5 šolja vode,

2 šolje šećera,

200 ml ruma.

Za dekoraciju:

sladoled od vanile,

50 g crne čokolade,

20 g maslaca

Priprema:

Ogulote kruške, tako da ostane peteljka. U šerpu sipajte vodu, šec?er, rum pa podesite ringlu na srednju jačinu i stavite unutra kruške. Kuhajte oko 40 minuta, dok ne omekšaju. U međuvremenu na pari rastopite čokoladu i maslac. 

Kruške izvadite, uspravno ih stavite na tanjir, prelijte ih otopljenom čokoladom i sa strane dodajte kuglu sladoleda od vanile.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE