KULINARSKI TRIKOVI: KAKO DA VAŠA KAJGANA BUDE DIVNO KREMASTA I PREUKUSNA

Kajgana je većini omiljeno jelo za doručak.

Jednostavna je, zahtjeva malo sastojaka pa se često pogrešno smatra da je svako može brzo napraviti i da to ne zahtijeva posebne vještine.

Nažalost, često je rezultat pripremanja suha i gotovo bezukusna kajgana. No, otkrivamo vam trik, a to je jedan dodatni sastojak koji će ovo omiljeno jelo pretvoriti u remek djelo. U pitanju je vrhnje.

Savršeno ukusnu i kremastu kajganu dobit ćete tako da na svako jaje dodate po jednu kašiku vrhnja. Prvo pomiješajte jaja s uobičajenim sastojcima i začinima, a ako volite, možete dodati malo nasjeckanog vlasca, luk, paradajz ili listiće peršuna. Tek kad je sve dobro promiješano, umiješajte vrhnje. Kremasta i svilena – takva je kajgana kad se pravi na francuski način.

Rastopite maslac u tavi, neka se dobro ugrije pa izlijte jaja u tavu. Neka se stvrdnu bez miješanja, a kad donja strana malo posmeđi, tek onda okrenite kajganu. Potom je špatulom podijelite na manje komade, jer ćete na ovaj način vidjeti je li dovoljno pržena iznutra.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE