KURS NJEMAČKOG JEZIKA ZA DJECU U STANJU SOCIJALNE POTREBE

Udruženje "Ruku na srce“ i Goethe Institut su u februaru pokrenuli kurs njemačkog jezika za djecu iz porodica u stanju socijalne potrebe.

Jednom sedmično u prostorijama Homework Huba mališani Udruženja imaju priliku učiti i usavršavati njemački jezik uz pomoć nastavnika Goethe Instituta.

U Goethe Institutu smatraju da se saradnjom potiče višejezičnost i tako onima koji će pohađati kurs njemačkog jezika daje podrška u nastavku školovanja, ali i pozicioniranje na tržištu rada u budućnosti.

Udruženje “Ruku na srce“ i Goethe Institut nastavit će udruživati snage i zajedničkim naporima stvarati dodatnu šansu novim generacijama za uspjeh i pružiti im mogućnost za kvalitetniju budućnost u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Udruženja.

  • Želja Instituta je da se pozicionira u sferi društvene odgovornosti i da radi na izgradnja svijesti o važnim društvenim pitanjima i svakodnevnici. Veliku pažnju dajemo promociji ekologije i humanitarnih akcija, a ako su oni usmjereni ka obrazovanju kao što je ovaj, onda je naša misija zasigurno ispunjena – kazao je koordinator za kooperaciju u obrazovanju Goethe Instituta Mirza Kovačević.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OVO SU RAZLIKE: KOJU VRSTU SOLI IZABRATI ZA KUHANJE

0
Kuhari i ljubitelji finog zalogaja općenito, vrstu soli biraju prvenstveno temeljem okusa, teksture, boje i praktičnosti.