LADY GAGA PROGOVORILA: NEKOLIKO LJEKARA MI POMAŽE DA PREŽIVIM

Pjevačica Lady Gaga (33) otvoreno je progovorila o svom traumatičnom iskustvu. Bila je žrtva silovanja, zbog čega se i danas mora nositi sa teškim dijagnozama.

Ovo nije prvi put da je progovorila o traumi, ali ovaj put je htjela naglasiti kako se zbog toga cijeli život mora nositi sa posttraumatskim stresnim poremećajem i fibromialgijom.

To je bolest zbog koje bolesnici osjećaju bol po cijelom tijelu, krutost zglobova, umor i slabu koncentraciju, a sve o svojoj borbi je odlučila ispričati i slavnoj Oprah Winfrey.

  •  Bila sam silovana nekoliko puta kada sam imala 19 godina. Tada nisam imala nikoga ko mi je mogao pomoći. Nisam imala psihijatra, ni doktora koji mi može pomoći. Imam PTSP. Trpim hroničnu bol. Neuropatska bol kao odgovor na traume je dio mog života. Na antidepresivima sam, imam nekoliko ljekaraa sada i tako preživljavam. Dugo sam se rezala. Samopovrijeđivanje sam uspjela zaustaviti kada sam shvatila da to što radim činim kako bi pokazala ljudima da se borim s boli umjesto da im kažem. Govorim ovo sa mnogo poniznosti i snage. Zahvalna sam što to više ne radim i ne želim to romantizovati – ispričala je i dala do znanja šta joj daje snagu za dalje.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE