Mekana, sočna i posna verzija popularnih medenih kocki.
Sastojci:
4 kašika meda
5 kašika šećera
2 vanilijin šećera
1/2 kašičice peciva
1 kašičica sode
1,5dl ulja
3 dl kisele vode
4 kašike mljevenog maka
20 kašika brašna
Za fil:
500 ml vode
1 puding od banane
kašika gustina
8 kašika šećera
150 g margarina
Priprema:

Sastaviti sve za kore (osim mljevenog maka). Dobijenu masu podijeliti na četri jednaka dijela.
Peći dvije iste kore, a u druge dvije dodati po dvije kašike mlejvenog maka. Kore peći na 180C stepeni 10 min. Dimenzije pleha 20×30.
Za fil, staviti vodu da provri, a u drugom sudu sa malo vode pomešati puding, šećer i gustin, zatim masu u mlazu sipati u provrelu vodu. Kad se fil zgusne, ohladiti ga pa spojiti sa umućenim margarinom.
Fil podijeliti na četri jednaka dijela pa filovati kore, ovim redom: bijela kora, fil, crna kora, fil, bijela kora, fil, crna kora, fil, odozgo kokos i mak.