LAGUMDŽIJA NA SKUPU SOCIJALDEMOKRATA I ZELENOG POKRETA: ŽELIMO BITI DIO PREGOVORA O IZBORNOM ZAKONU

Koalicija SD BiH Socijaldemokrate BiH Zeleni pokret je jučer, 26. septembra, održao završni predizborni skup za Kanton Sarajevo, a na kojem se obratio i čelnik ove koalicije Zlatko Lagumdžija.

Kako su saopćili iz ove koalicije, skup je održan u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Grbavica pod sloganom “Ljudi prije stranke”. Obratili su se nosioci izbornih listi Nihada Čolpa, Severin Žujo, Senad Hafizović i Zijo Krvavac. Napomenuto je da je cijeli svijet suočeni s, kako je navedeno, nezamislivim izazovima i krizom.

  • U Bosni i Hercegovini ne smijemo zabijati glavu u pijesak kao da se ništa ne događa. Što se prije uhvatimo u koštac s problemima, posljedice razarajućih kriza bit će manje. Zato smo ponudili program ‘Manifest sedam prioriteta’ kao odgovor na četiri globalne krize, koji želimo realizirati kroz formiranje reformske vlade. U programskom savjetu koalicije su brojni stručnjaci iz mnogih u koje imam veliko povjerenje”, izjavio je Lagumdžija.

Ponovio je da novi pregovori o Izbornom zakonu počinju poslije Općih izbora. Prema njegovim riječima, želja koalicije SD BIH Socijaldemokrate Zeleni pokret jeste da bude za stolom kako bi isposlovali najbolje uslove za multietničku, demokratsku Bosnu i Hercegovinu, kao državu i društvo zajedničkih vrijednosti.

Poručio je da će pokazati da Bosna i Hercegovina ima prijatelje na Zapadu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

POZNATI DETALJI NESREĆE: OGLASILO SE TUŽILAŠTVO O TRAGEDIJI U KOJOJ JE...

0
Milana Koprena (46), pedagogica Osnovne škole ”Branko Radičević” u Banjoj Luci poginula je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na Rebrovačkom mostu kada je u nju udario ”pežo” kojim je upravljao Stefan Srdić (20) iz Laktaša, saopštilo je Okružno javno tužilaštvo u Banoj Luci.