LAKERSI SU NOVI NBA PRVACI: U NAJDUŽOJ SEZONI U HISTORIJI U FINALU PAO MIAMI, LEBRON MVP FINALA

LA Lakersi novi su prvaci NBA lige i to nakon 10 godina pauze. LeBron i društvo su osvojili 17. titulu u historiji nakon što su kasno jutros po našem vremenu savladali Miami Heate rezultatom 106-93 i sa ukupno 4:2 u seriji uzeli prsten.

Inače, bila je ovo najduža sezona u historiji NBA lige, a sve zbog pandemije koronavirusa, a poslovično najbolji u “jezerašima” bio je najbolji košarkaš današnjice LeBron James, koji je ostvario još jedan triple-double učinak, odnosno ubacio je 28 poena, 14 skokova i 10 asistencija.

Također, LeBron je dobio nagradu za MVP finala.

Ovo je za Jamesa bila četvrta titula sa četiri različita tima (dvije je osvojio sa Miami Heatima, jednu sa Clevelandom i sada LA Lakersi). Jamesu je pomogao Anthony Davies sa sa 19 poena, 15 skokova i tri asistencije.

U ekipi Miamija najbolji je bio Bam Adebayo s 25 postignutih poena, a imao je i 10 skokova te pet asistencija.

(Aldin Tiro)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SMARAJU VAS REKLAME NA YOUTUBEU? EVO NAČINA KAKO DA IH BLOKIRTE

0
YouTube je prošle godine pokrenuo potpuni napad protiv blokatora reklama u oktobru, nakon početnog eksperimenta u malom obimu u junu.