Evo njihovog recepta:
Za biskvit je potrebno:
•6 jaja
•13 dag šećera u prahu Dolcela
•13 dag brašna
•1/2 praška za pecivo Dolcela
•kašike mlijeka
Za žutu kremu:
•1 l soka od narandže
•3 pudinga od vanilije Dolcela
•8 kašika šećera u prahu Dolcela
Za bijelu kremu:
•500 ml mlijeka
•6 kašika brašna
•2 kašike gustina Gusnel Dolcela
•6 kašika šećera u prahu Dolcela
•20 dag maslaca
Za čokoladnu glazuru:
•20 dag čokolade za kuhanje Dolcela
•5 dag maslaca
•3 kašike ulja
I još: keks Petit Beurre
PRIPREMA:
Za biskvit odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Miksati žumanjke sa šećerom, dodati brašno s praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka. Izliti u prethodno namazan pleh, poravnati i peći u pećnici na 180ºC 25 minuta. Pečeni biskvit preliti s nekoliko kašika mlijeka.
Za žutu kremu pomiješati puding sa šećerom i jednim dijelom soka od narandže. Ukuhati u preostali sok, kuhati dok se ne zgusne. Još vrućom kremom zaliti biskvit. Preko kreme odmah složiti red keksa kratko umočenog u mlijeko. Ohladiti.
Za bijelu kremu pomiješati brašno, gusnel i šećer s jednim dijelom mlijeka pa ukuhati u preostalo kipuće mlijeko. Kuhati nekoliko minuta dok se krema ne zgusne. U ohlađenu kremu umiješati prethodno izrađen puter. Bijelom kremom premazati red keksa. Preko bijele kreme nanijeti čokoladnu glazuru koju ste napravili tako da se čokolada otopi s maslacem i uljem. Kolač ohladiti i poslužiti.