LEICESTER S VARDYJEM ŽELI TRIJUMF ZA OSTANAK NA MJESTU KOJE VODI U LIGU PRVAKA

Posljednja utakmica 29. kola bit će odigrana večeras, a Leicester će dočekati Aston Villu.

Piše: Emir Habeš

Leicester nije postigao pogodak na posljednja tri ligaška susreta i bez pobjede je u posljednja četiri nastupa. Aston Villa ima najgoru odbranu u ligi, kao i tri ligaška poraza u nizu.

Svima u Leicesteru je jasno da trenutno treće mjesto neće baš lako osvojiti tokom aktuelne sezone. Leicester već duže vrijeme igra slabije, a pritisak na njihova leđa prvenstveno od Chelseaja i Manchester Uniteda sve više jača. Leicester, uz utakmicu manje, ima tek dva boda više od Chelseaja i pet više od Uniteda. To više nije velika razlika i istopila se zbog loše serije rezultata Leicestera koja je započela baš utakmicom protiv Aston Ville.

U posljednje vrijeme Leicester muči muku s rezultatima te ne izgledaju kao tim koji je do prije nekoliko mjeseci bio u igri za titulu.

Duboko u sezoni mi se nalazimo na fantastičnoj poziciji na tabeli. I postoji dobra šansa da tu i ostanemo. Zaista ne vidim posebne razloge da se kod nas stvara nervoza. Ne bježimo od nešto lošijih rezultata u posljednje vrijeme, ali i to je normalno. Vardy je djelovao vrlo dobro, spreman je i trebao bi igrati, rekao je trener Leicestera Brendan Rodgers.

Aston Villa je pretposljednja na tabeli i tone u sve ozbiljnije probleme u borbi za prvoligaški status. Ima dva susreta manje od konkurencije, ali i vrlo lošu seriju rezultata iza sebe.

Nakon pobjede protiv Leicestera u polufinalu Liga kupa Aston Villa je izgubila tri od tri prvoligaške utakmice te je nakon svega izgubila finalni meč Liga kupa od Manchester Cityja 1-2. Trener Ville je ipak optimističan.

Možemo pobijediti svakog protivnika do kraja sezone. Posljednje ili pretposljednje kolo su nam pokazali kako je svaki protivnik u ligi pobjediv. Imamo samopouzdanje, mnogo vjere u sebe. Već od ovog ponedjeljka želimo započeti pobjedničku seriju, istakao je Dean Smith, trener Aston Ville.

Meč između Leicestera i Aston Ville igra se večeras u 21:00 sat.                                                               

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.