LEJLA TRNČIĆ: AUTORSKA DJELA DRAGOCJENOST SVAKE DRUŠTVENE ZAJEDNICE

Potreba za prisustvom na dodjeli nagrada AMUS, satisfakcija je za vrhunski događaj koji pripremamo, kažu iz Asocijacije kompozitora-muzičkih stvaralaca (AMUS).

Nagrade za najbolje autore!

  • Prepoznajem interes društvene zajednice za autorstvo u našoj zemlji. Mi smo zaista radili na tome da tu oblast približimo institucijama i građanima BiH i evo sada smo u situaciji da svakodnevno primamo pozive i evidentiramo potrebu predstavnika institucija da prisustvuju ovom značajnom događaju. To govori dosta o pomacima koji se dešavaju u našoj zajednici, jer društvo koje je senzibilizirano za autorstvo spada u zdrave zajednice. Hvala svima za ovako veliki interes – rekla je direktorica Lejla Trnčić u povodu dodjele nagrada AMUS!

Struka je osnovni kriterij za nagrade, moramo poštovati vrijednosti da bi stvarali nova djela, navode iz AMUS-a.

U Vijećnici 05. februara 2020. godine AMUS organizira Godišnju dodjelu nagrada 2018/2019.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KAKO DA SE U TEGLAMA S HRANOM NE STVORI BUĐ: TRIK...

0
Nakon što ste otvorili tegle sa sosovima ili nekim drugim proizvodima, obvezno ih stavite u frižider kako biste spriječili njihovo kvarenje. Ipak, čak i tada može doći do nastanka buđi i kvarenja proizvoda.