LEOTAR I SLOBODA ISPALI U NIŽI RANG, ZRINJSKI, BORAC, ŽELJEZNIČAR I SARAJEVO OVE GODINE IGRAJU EVROPU

Danas je od 17 sati odigrano svih šest utakmica posljednjeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Željezničar je u Tuzli na Tušnju pobijedio domaćina 1:2 i poslao ga u niži rang, a sebi obezbijedio kartu za Evropu. Slobodi je igrala samo pobjeda, ali ni velika podrška navijača sa tribina nije pomogla domaćima da ostanu u Premijer ligi.

Leotar uprkos pobjedi 2:1 nad Širokim Brijegom kući, nije uspio obezbijediti opstanak u ligi, a Široki je ostao bez Evrope, s obzirom na to da je Željezničar slavio u Tuzli.

Na Koševu smo vidjeli pravu golijadu. Igman je slavio rezultatom 2:4 i time potvrdio opstanak u ligi, a Bordo timu ova utakmica nije imala veliki značaj s obzirom na to da su već osigurali Evropu. Zrinjski je ubjedljivim porazom u Tuzli protiv Citya završio ovogodišnju sezonu, ali s obzirom da su već ranije osigurali titulu prvaka, ova utakmica nije imala većeg značaja.

Posušje je slavilo protiv Veleža 2:1, dok je istim rezultatom Sloga iz Doboja bila bolja od Borca.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

U FEDERACIJI BIH VIŠE OD 24.000 SAOBRAĆAJNIH NESREĆA U 2023. GODINI

0
Tokom 2023. godine na cestama u Federaciji BiH dogodilo se 24.300 saobraćajnih nesreća , što je za 13,9 posto više u odnosu na 2022. godinu.