LIBAN: IZRAEL NARUŠIO GRANICU, KORIŠTENA FOSFORNA BOMBA

Izraelske snage su privremeno narušile libansku granicu, a dok su se povlačile na područje prekriveno niskim rastinjem bacile su bombu zbog čega je izazvan požar, prenosi Anadolu Agency (AA).

Libanska državna novinska agencija NNA javila je kako su tri izraelska tenka narušila granicu na jugu zemlje.

Jedan od tenkova se nedugo nakon toga povukao, dok su ostali još neko vrijeme proveli na libanskoj strani.

  • “Tokom povlačenja dva tenka izraelskih snaga ispalila su fosfornu bombu i zapalila nisko rastinje”, navodi se u vijesti.

Nisu objavljene informacije o nastaloj šteti uzrokovanoj požarom.

“Plavu liniju” između Izraela i Libana krši izraelska strana.

Zbog narušavanja u zračnom, kopnenom i pomorskom postoru na granici Libana i Izraela u posljednje vrijeme dolazi do povećanja tenzija.

Rezolucijom Vijeća sigurnosti UN-a 1701 predviđa se povlačenje Izraela van “plave linije”, razoružavanje na području između “plave linije” i rijeke Litani, kao i da se tu mogu nalaziti samo libanske oružane snage i oružje, te vojna oprema UNIFIL-a.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE