LIGA PRVAKA: BARCA I JUVE U OSMINI FINALA, SLAVLJE UNITEDA I BORUSSIJE

U okviru četvrtog kola najelitnijeg fudbalskog takmičenja na svijetu, Lige prvaka večeras je odigrano još šest utakmica po grupama E, F, G i H.

Svoje utakmice ranije su odigrali svi timovi u grupi D, a treba napomenuti kako su zabilježene pobjede gostiju.

Sevilla je slavila u gostima kod Krasnodara rezultatom 2:1, dok je istim rezultatom Chelsea pobijedio Rennes.

Ovim trijumfima ove dvije ekipe izborile su plasman u osmini finala Lige prvaka, s tim da je jedina nepoznanica ko će sa prve pozicije u nokaut fazu.

U grupi F Borussia je na svom stadionu deklasirala Club Brugge, a bilo je 3:0. Strijelci za “milionere” bili su Haaland (dva puta) i Sancho.

U drugoj utakmici iste grupe Lazio je savladao Zenit rezultatom 3:1. Golove za “nebesko plave” postigli su Immobile (dva puta) i Parolo, dok je za goste iz Rusije pogodio Dzyuba.

U grupi G Barcelona je potvrdila plasman u osminu finala pobjedom u Kijevu protiv Dynama, a bilo je 4:0. Podsjećamo, Barca je u večerašnjem susretu igrala bez Messija, koji je odmarao, a strijelci za Katalonski tim bili su Dest i dva puta Martin Braithwaite, te Griezmann u sudijskoj nadoknadi.

Naš reprezentativac Miralem Pjanić odigrao je 65. minuta, a zaradio je i žuti karton.

U drugoj utakmici, aktuelni prvaci Italije teškom mukom su u Torinu pobijedili Ferencvaros, a bilo je 2:1. Gosti su poveli već u 19. minuti golom Uzunija, a izjednačenje “staroj dami” donio je Ronaldo u 35. minuti.

Pobjedu donosi Alvaro Morata u 92. minuti, za pobjedu i ovjeru plasmana u osminu finala.

I konačno u grupi H Manchester United se iskupio za poraz u prošlom kolu i savladao Basaksehir našeg Edina Višće rezultatom 4:1. Treba napomenuti da je Višća večeras bio i kapiten svog tima.

Golove za domaći tim postigli su Fernandes (dva puta), Rashford iz penala i James. Počasni gol za tim iz Istanbula djelo je Turuca u 75. minuti. Naš Višća odigrao je cijeli susret.

U posljednjoj utakmici PSG je na Parku prinčeva savladao Leipzig rezlultatom 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Neymar iz penala u 11. minuti.

(Aldin Tiro)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

IZRAEL NAPAO SIRIJU, POGINULO 38 LJUDI

0
U izraelskim napadima na sirijski grad Alep u petak rano ujutro ubijeno je 38 ljudi, uključujući pet pripadnika libanonske militantne skupine Hezbollah, rekla su Reutersu dva sigurnosna izvora.