LIGA PRVAKA: CHELSEA PROTIV BAYERNA BEZ AZPILICUETE I PULIŠIĆA

Fudbalski klub Chelsea uoči revanš duela osmine finala Lige šampiona protiv Bayerna ostao je bez dva važna igrača Cesara Azpilicuete i Christiana Pulišića. Obojica su se povrijedila u subotu u finalu FA kupa protiv Arsenala, a menadžer Frank Lampard potvrdio je da neće biti spremni za duel u Minhenu, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Plavci“ su finale izgubili rezultatom 1:2, a poraz su još težim učinile povrede Azpilicuete i Pulišića, strijelca jedinog gola protiv Arsenala. U finišu utakmice povrijedio se i Pedro, koji je igrao posljednji domaći susret za Chelsea prije prelaska u Romu.

  • Ne znam koliko su teške povrede, ali znam kako zadnja loža Azpilicuete i Pulišića mora na snimanje i procjenu u narednih nekoliko dana. Oni očigledno neće biti sposobni za sljedeću sedmicu. Pedro, vjerujem da bi to moglo biti iščašenje ramena, ali ne treba prerano govoriti o tome. To je razočaravajuće kraj, jer je to vjerovatno biti njegova posljednja utakmica za Chelsea. Bio je nevjerovatan vojnik kluba i razočaran sam zbog njega“, rekao je Lampard za britanske medije.

Chelsea će 8. augusta u Minhenu igrati revanš utakmicu osmine finala Lige šampiona protiv Bayerna. U prvoj utakmici igranoj 25. februaru u Londonu njemački klub je slavio rezultatom 3:0 i na korak je od plasman u četvrtfinale.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE