LIVERPOOL ŽELI DOVESTI SANCHA, MLADU ZVIJEZDU BORUSSIJE

Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola, silno želi dovesti mladu zvijezdu Borussije Dortmund Jadona Sancha za kojeg je zainteresiran i Manchester United, prenosi Anadolu Agency.

Liverpool čak već u zimskom prijelaznom roku namjerava dodatno pojačati ekipu.

Njemački “Bild” piše da je Liverpool veoma zainteresiran za mladog Sancha koji je čelnicima Borussije ranije poručio da nakon ljeta ne namjerava ostati u njemačkoj ekipi. Klub se načelno složio sa željom igrača, ali će za engleskog reprezentativca tražiti oko 140 miliona eura.

Za Sancha su odavno zainteresirani Real Madrid i Manchester United, a sada je u igri i Liverpool.

Klopp je Sancha želio dovesti i 2017. godine, dok je još igrao za juniorski tim Manchester Cityja.

Trener Liverpoola je zadržao dobre odnose s upravom Borussije, koju je nekada trenirao, a “Bild” tvrdi da bi upravo to moglo biti odlučujuće pri transferu 19-godišnjeg Sancha.

Sancho je igrao u mladim timovima Watforda i Manchester Cityja, a 2017. godine je prešao u Borussiju u kojoj je u 55 nastupa postigao 16 golova. U dresu reprezentacije Engleske je već upisao 11 nastupa uz 2 pogotka.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE