LJEKARI VOLONTERI PUTUJU I POMAŽU POVRATNICIMA: BESPLATNI PREGLEDI U POTOČARIMA

Grupa ljekara iz Sarajeva danas obavlja besplatne preglede u prostorijama ambulante u Potočarima.

Ljekari su došli da pruže ljekarsku pomoć povratnicima u Potočarima, kao i povratnicima iz susjednih opština Zvornika i Bratunca.

Specijalista ginekologije i akušerstva doktorica Amela Hodža kazala je da dolazi ispred medicinske organizacije BIMA koja se bavi volonterskim radom.

  • Često idemo na teren po povratničkim mjestima da pružamo besplatne usluge. Najbolji osjećaj na svijetu je pomoći povratnicima i neprocjenjiva vrijednost nakon pružanja besplatnih usluga. – kazala je Feni doktorica Hodža.

U ambulanti je primjetan veliki broj pacijenata koji su došli na pregled. Povratnica iz Donjih Potočara Nura Begović kazala je da ljekarski pregledi mnogo znače povratnicima.

  • Ovakvi ljekarski pregledi trebaju da se češće organizuju. Velika je gužva danas i sve su hitni slučajevi. Moj muž ima hitnu intervenciju. – rekla je Begovićeva.

Pomoćnik direktora Udruženje “HO Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus” Elmedin Škrebo kazao je ranije da je dolazak ljekara ustaljena praksa, naglašavajući da ljekari iz Sarajeva i Tuzle drage volje dolaze kako bi pomogli povratnicima.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PROMO / EUROPSKI MILJENIK DOBIO OSVJEŽENJE

0
Hyundai Tucson je osvojio srca europskih vozača još davne 2004. godine, etablirajući se kao najprodavaniji model i miljenik fanova širom kontinenta.