Osobe koje vole sve slatkiše pripadaju grupi hedonista. Sklone su da udovoljavaju svakoj svojoj želji i apsolutno nemaju grižu savjesti zbog sopstvenih postupaka. Imaju potrebu da naglašavaju svoju jedinstvenost i originalnost.
Ako je u svakom trenutku izražena želja samo za čokoladom, to znači da organizmu nedostaje serotonin, hormon sreće. Naglašena potreba u jutarnjim satima za “samo jednom kockicom”, ispoljava se jer je tada nivo ovog hormona izuzetno nizak.
Volite li više crnu ili mliječnu čokoladu?
Ukupan broj glasova: 187
- Crnu: 29% (54)
- Mliječnu: 40% (74)
- I jednu i drugu: 25% (47)
- Nisam ljubitelj čokolade: 6% (12)
U isto vrijeme, osobe koje obožavaju crnu čokoladu vole da budu u centru pažnje, dok mliječnu biraju introvertni, skloni usamljenosti.
Ko dosoljava svako jelo generalno ima manjak minerala u organizmu. U psihološkom smislu takve osobe puštaju da ih nizvodno “nosi rijeka života”. Vjeruju da ne mogu da utiču na sopstveni život jer je njihova sudbina određena datim okolnostima.
Dosoljavate li svako jelo?
Ukupan broj glasova: 106
- Da: 24% (25)
- Ne: 49% (52)
- Ponekad: 27% (29)
Istovremena želja za slanim i slatkim karakteristična je za talentovane i kreativce. Međutim, ove osobe su uglavnom diskretne, usamljene, zatvorene i suzdržane.
Uživanje u ljutoj hrani u medicinskom smislu pokazuje sklonost ka hipertenziji. Psihološki posmatrano, ljuto vole osobe koje teže redu, ali i oni kojima nedostaje serotonin. Osobe sa manjkom ovog hormona pomeraju granice ljutog i vremenom počinju da jedu sve ljuću hranu.