LUKAČ OTKAZAO POSLUŠNOST DODIKU: CEH ĆE PLATITI GRAĐANI

U Banjoj Luci danas popodne održana je sjednica Vlade u čijem radu su učestvovali član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica manjeg bh. entiteta RS Željka Cvijanović.

Na sjednici je bilo riječi o materijalima za posebnu sjednicu, na kojoj je Dodik najavio povlačenje saglanosti na Oružane snage BiH, OSA-i- UIO BiH, kao i set novih zakona kojima će biti stavljeni van snage zakonska rješenja o Oružanim snagama BiH, OSA-i i UIO BiH, Agencije za lijekove…

Kako BN saznaje, na sjednici je bio muk, jer je Dodik od ministara tražio da ubrzaju sa izradom tih materijala.

Jedini koji se smio usprotiviti Dodiku bio je, kako tvrdi BN, ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, koji je rekao, da to nije dobro, jer će “ceh da plate građani”.

  • Građani će ostati bez dokumenata, neće moći putovati, neće važiti registracije. Znate li koje probleme ćemo time izazvati- upozoravao je Lukač.

Lukač je rekao i da će sve te odluke pasti na Ustavnom sudu BiH i da mogu biti nesagledive posledice po građane i RS.

Kako BN prenosi, Dodik nije bio zadovoljan Lukačevom diskusijom, pa mu je rekao da ne priča i ne opstruiše te procese.

Međutim, Dodik je najavio da će među prvim odlukama biti formirana obavještajna služba koja će se zvati Služba za zaštitu ustavnog poretka RS.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

JEDNOSTAVNA OPTIČKA ILUZIJA OTKRIVA VAŠU SKRIVENU SNAGU: ŠTA STE PRVO UOČILI?

0
Ono što prvo vidite u optičkoj iluziji može otkriti skrivene aspekte vaše ličnosti, sklonosti, pa čak i vaše najdublje strahove i želje, a ova ilustracija otkrit ćete vašu skrivenu snagu.