LUKAČ: RAZRIJEŠENO JE UBISTVO BAŠIĆA, REDOVI MUP-A ĆE BITI OČIŠĆENI OD ONIH KOJI SU PRODALI SEBE I KOLEGE

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač rekao je da je ubistvo načelnika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića razriješeno, te poručio da će redovi Ministrastva unutrašnjih poslova biti očišćeni od onih koji su prodali i sebe i svoje kolege i pogazili ono za šta su se školovali i obučavali.

Uhapšen je i nalogodavac i izvršilac ubistva, ali su ostali još neki ljudi koji su na neki način doprinijeli da se ubistvo desi – rekao je Lukač novinarima u Istočnom Sarajevu.

Komentarišući današnje hapšenje u Prijedoru, Lukač je rekao da je akcija sprovedena s ciljem borbe protiv organizovanog kriminala, ali da ima veze i sa ubistvom načelnika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor Radenka Bašića.

  • Nastavljamo tu borbu! Najavio sam da u Prijedoru imamo još mnogo posla. Nažalost, uvijek se pojavi neki policijski službenik koji je otišao na drugu stranu i koji je sa kriminalcima, zbog nekog ličnog interesa, počeo da radi krivična djela i bude na usluzi i prodaje informacije iz polcije. Svi takvi će biti procesuirani – naglasio je Lukač.

Lukač je rekao da su uhapšeni značajni kriminalaci koji se povezuju sa aplikacijom “Skaj”.

  • Ono što je nadležnost iz RS i na našoj teritoriji od tih 2000 koji su pominjani nisu svi sa teritorije RS. Očekujemo da otvorimo potpunu saradnju sa Europolom – rekao je Lukač.

Ministar unutrašnjih poslova najavio je da će večeras imati sastanak sa šefom Delegacije EU u BiH Johanom Satlerom i ministrom bezbjednosti u Savjetu ministara Selmom Cikotićem na kojem će biti razgovarano o Europolu.

On je napomenuo da su iz Europola poručili da u sjediše u Hag ne mogu da prime ni oficira za vezu, koji je određen, dok sporazum ne bude potpuno sproveden, piše srpskainfo.

Lukač je izrazio uvjerenje da će večerašnji sastanak doprinijeti rješenju, da će biti određena kontakt tačka na kojoj će biti skoncentrisane sve informacije koje dolaze iz Europola, a koje će biti dostupne svakoj policijskoj agenciji, što bi doprinijelo boljoj operativnoj saradnji.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.