MAĆEHINSKI ODNOS SELIMOVIĆA PREMA SVOM POSLU: GRAĐANI NESIGURNI, KOMESAR VEĆ DVIJE GODINE NIKOME NE POLAŽE RAČUNE

U posljednje vrijeme, svjedoci smo čestih saobraćajnih nesreća na prostoru Kantona Sarajevo. Isto tako, nemaran odnos vlasti prema građanima, jedan je od uzroka čestih saobraćajnih nesreća.

Rad prvog čovjeka policije Kantona Sarajevo, Nusreta Selimovića, ne samo da nije primijetan, nego je i zabrinjavajući. Podsjećamo, već dvije godine njegov rad nije ocijenjen zbog nedostatka preventivnog rada, što znači da policijski komesar ne polaže račune Skupštini Kantona Sarajevo.

Kako je saopćio Nezavisni odbor, stav većine jeste to da je preventivni rad ono što najviše nedostaje u radu komesara Selimovića.

Između ostalog, u razgovoru sa građanima zaključili smo da postoji doza straha i nesigurnosti.

  • Osjećam se nesigurno, ne poštuju se saobraćajni znakovi, svaki dan smo svjedoci saobraćajnih nesreća, koje često rezultiraju smrtnim ishodima – kazala je jedna od naših sagovornica.
  • Svi se osjećamo nesigurno, pogotovo kada kao student dođemo iz manje u veću sredinu.

Na osnovu ankete koju smo proveli, jasno je da se ne radi dobar posao kada je u pitanju sigurnost građana u saobraćaju. Iako je Nezavisni odbor tražio od komesara da pojača osjećaj sigurnosti kod građana, većim djelovanje policijskih snaga na terenu, to se još uvijek nije dogodilo.

Prema rezultatima rada, neocijenjeni komesar se ne osvrće na ono što kažu građani, te smo svjedoci da se iz mjeseca u mjesec povećava broj krivičnih djela. Pored svega toga, komesar ne odlazi na sastanke da bi se razgovaralo o važnim temama. Također, ne mari puno ni za Nezavisni odbor koji prati njegov rad.

Treba naglasiti da Hercegovačko – neretvanski kanton bilježi povoljniju situaciju u saobraćaju od Kantona Sarajevo, iako već godinama nema komesara.

Pitamo se koliko će dugo još komesar Selimović ostati neocijenjen, koliko dugo će još građani živjeti u strahu, ali i šta će biti sa nezakonitim činovanjima koja su poništena pravosnažnom ljudskom presudom.

Video pogledajte OVDJE.

(Mehmed Sultanović)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

POLICIJA ZDK ODUZELA VOZILO I MOTOCIKL OD VIŠESTRUKIH POVRATNIKA U ČINJENJU...

0
U nastavku pojačanih aktivnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona na unapređenju stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, policijski službenici Policijskih stanica Crkvice i Doboj Jug su dana 25.04. od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja oduzeli vozilo i motocikl.