MACRON: ONO ŠTO SE DEŠAVA U SRBIJI ODREĐUJU RUSIJA I KINA

Pregovori o članstvu ne trebaju biti jedina politika Evropske unije prema Balkanu, rekao je Emmanuel Macron, predsjednik Francuske, obraćajući se na Konferenciji o sigurnosti u Minhenu.

On je naveo i da to nije obavezno najbolji način za jačanje evropskog utjecaja u regionu.

Macron je rekao da podržava strateški cilj da se zemlje zapadnog Balkana čvrsto zadrže u Evropi, ali je upitao je li aktuelna metodologija dobar način da se ostvari taj cilj.

  • Veoma poštujem predsjednika Srbije (Aleksandra Vučića), on sjajno radi svoj posao, on je sjajan lider, ali ono što se tamo dešava određuju Rusija i Kina, a ne Evropa – rekao je Macron.

Francuski predsjednik je poručio da EU mora investirati mnogo više nego do sada u infrastrukturu, kulturu, znanje jezika, ako želi uključiti Balkan u Evropu i naglasio da Francuska već mijenja politiku u tom pravcu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

GODINU NAKON POPLAVA, POLJOPRIVREDNICI U KRAJINI NISU PRIMILI OBEĆANU POMOĆ

0
Proljeće je poljoprivrednicima u Bosni i Hercegovini donijelo stare probleme. Reći će kako je stanje svake godine sve teže, štete na usjevima su uslijed klimatskih promjena postale neizbježne, a poljoprivrednici iz Unsko-sanskog kantona i gotovo godinu dana nakon poplava, obećanu pomoć nisu dobili.